петък, 4 септември 2015 г.

Да пазаруваме разумно по време на намаления - 5 съвета



В този пост ще ви кажа за петте правила, които се опитвам да спазвам, когато дойде времето на сезонните намаления. Това са правила, които съм изградила в течение на времето (с помощта на много неправилни покупки), с които от известно време не се е случвало да съжалявам за дадена покупка, било то и след време. 
Ако и вие, като мен обичате сезонните намаления, но и често се подвеждате от тях, смятам че тези съвети ще ви бъдат полезни:

1. Не се подвеждайте по цените- по време на намаление почти винаги виждаме неща с невероятно ниски цени, но това не трябва да бъде фактор за покупка. Никога не купувайте дрехи, които едва ли ще облечете, само защото са "почти без пари".
Пример: "Видях супер уникална блуза, която струва само 10-15-20 лева! Е, никга до сега не съм носила такъв модел/цвят/кройка, ама си е почти без пари!" - Не!

2.Изберете подходяща материя - в днешно реме повечето от предлаганите материи не са естествени. Дори даден модел да изглежда много добре, дой не бива да не позволява на кожата ни да диша. Старайте се да избирате естествени материи, за да можете да се чувствате комфорно в тях.

3. Винаги си представяйте дрехата в съчетание с това, което вече имате - по този начин можете да сте сигурни, че ще носите съответната дреха. Колкото повече съчетания ви дойдат на ум- толкова по-добре. Аз винаги избирам дрехи в класически цветове, това ми дава по-богати възможности за носене.
Пример: Ако сте харесали топ или риза, която би стояла супер с определен цвят/модел панталон, който обаче нямате, по-добре не купувайте, тъй като трудно бихте открили това, което е във вашите представи. Много по-добре е ако те са породени от цветове и модели, които вече имате.




4. Наблягайте на класически модели - намалените стоки винаги са от изтичащия сезон, за това избирайте класически модели. Не се влияйте от моментната мода, а избирайте непреходен модел. Така винаги ще изглеждате стилни и модерни, независимо от сезона, а дори и годината.
Пример: Модерни бяха шиповете, капсите и много други неща, които след един определен момент - вече не са. За това, когато купувате от намаление, вземете нещо в класически, цвят или модел, така е почти сигурн, че ще го облечете отново и следващия сезон.

5. Оглеждайте внимателно дрехите - много често, при намаленията, настъпва хаос, който води до множество скъсани артикули. За това винаги ги оглеждайте преди да отидете на касата. Дори щетата де е поправима, страхотното усещане от новата дреха се загубва веднага, огато разберем, че тя е скъсана.


Ето и нещата, които взех от намаленията този сезон:
- Дунки Tally Weijl - 13,90лв.;
- Топ Pull&Bear - 9,90лв.;
-Рокля Bershka - 22,90
-Пантофки ZARA - 19.99лв.;

0 коментара:

Публикуване на коментар

Предоставено от Blogger.

Disqus Shortname

Comments system

top navigation

Subscribe

logo

footer social

footer logo

header-menu

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts

© Art Enn viu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena